Ege Üniversitesi Odyoloji Topluluğu (EGOT), "Odyoloji ve Kariyer Zirvesi" etkinliğini başarıyla düzenledi. Etkinlik, Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi'nde gerçekleşti ve öğrenciler ile akademisyenleri bir araya getirdi. Açılış konuşmasını yapan EGOT topluluk danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Gülce Kirazlı, etkinliğin öğrencilerin vizyonu ve emeğiyle şekillenen özel bir faaliyet olduğunu belirtti. Dr. Kirazlı, bu tür etkinliklerin kariyer yönlendirmeleri için çok önemli fırsatlar sunduğunu vurguladı.
Farklı ve çok yönlü bakış açısı
Etkinliğin ilk oturumunda, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Fatih Öğüt, Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Odyometri Programı Başkanı Prof. Dr. Günay Kırkım ve EÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Pelin Piştav Akmeşe önemli konularda sunumlar yaptı. Sunumlar, odyoloji mesleğinin çok boyutlu yapısına dikkat çekerek, katılımcılara farklı perspektifler kazandırmayı amaçladı.
Okul öncesi dönemde işitme kontrolleri yapılmalı
Etkinlikte, işitme kayıplı çocukların erken okuryazarlık becerilerinin geliştirilmesi üzerine Prof. Dr. Pelin Piştav Akmeşe bir sunum gerçekleştirdi. Erken dönemde okuryazarlık çalışmalarının, işitme kaybı yaşayan çocukların eğitim hayatlarını nasıl etkileyebileceğini anlatan Prof. Dr. Akmeşe, dil becerilerinin erken dönemde geliştirilmesinin akademik başarıya önemli katkı sağladığını belirtti.
Yapay zekayı çalışmalarda kullanmaya başladık
Prof. Dr. Mehmet Fatih Öğüt ise tinnitus (kulak çınlaması) tedavisiyle ilgili önemli bilgiler paylaştı. Tinnitus'un tedavisinde kullanılan kişiye özel terapiler hakkında bilgi veren Prof. Dr. Öğüt, yapay zekanın bu alandaki rolünün arttığını ve multidisipliner tedavi yöntemlerinin önemine değindi.
İşitme cihazı kontrollerinin düzenli yapılması önemli
Prof. Dr. Günay Kırkım, işitme cihazlarının doğru seçimi, ayarlanması ve bakımının önemine değindi. Prof. Dr. Kırkım, doğru odyolojik değerlendirmelerin yapılmasının başarıyı artıracağını vurgularken, işitme cihazı kullananların düzenli olarak kulak burun boğaz hekimine gitmeleri gerektiğini de belirtti. Ayrıca, işitme cihazı sektöründe çalışanların, cihazların gerçek işlevselliğini anlatırken dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.
Konuşmaların ardından topluluk öğrencileri tarafından, sunum yapan akademisyenlere “Teşekkür Belgeleri” takdim edildi.