Lise öğrencilerinin özürlü ve özürsüz olmak üzere iki tür devamsızlık hakkı vardır. Özürlü devamsızlıklar, raporlu devamsızlıklar olarak da bilinir ve hastalık, kaza, doğal afet, tutukluluk gibi nedenlerle gerçekleşebilir. Özürlü devamsızlıklar, okul yönetimine belgelendirilmesi şartıyla özürsüz devamsızlıklara eklenerek toplam devamsızlık hakkı 45 güne tamamlanır.

Lise devamsızlık sildirme nasıl yapılır?

Lise öğrencilerinin özürlü devamsızlıklarını sildirebilmeleri için öğrencilerin, özürlü devamsızlıklarını belgelendiren rapor, sağlık kurulu raporu, resmi kurumdan alınan belge gibi belgeleri okul yönetimine teslim etmesi gerekir. Belgeler, özrü takip eden 5 iş günü içinde okul yönetimine teslim edilmelidir. Zorunluluk hâllerinde özrün bildirim süresi okul yönetimince uzatılabilir.

Öğrencilerin özürlü devamsızlıklarını sildirme başvuruları, okul yönetim kurulu tarafından değerlendirilir. Okul yönetim kurulu, öğrencinin özrünün geçerli olduğuna karar verirse, özürlü devamsızlıkları özürsüz devamsızlıklardan düşülerek toplam devamsızlık hakkı yeniden hesaplanır.

Lise devamsızlık sildirme kalktı mı?

Hayır, lise devamsızlık sildirme kalkmamıştır. 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı için geçerli olan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği'nde özürlü devamsızlıkların sildirilebileceğine dair bir hüküm bulunmaktadır.

Lise özürlü devamsızlık hakkı ne kadar?

Lise öğrencilerinin özürlü devamsızlık hakkı 35 gündür. Özürsüz devamsızlık hakkı ise 10 gündür. Toplam devamsızlık hakkı ise 45 gündür.

Öğrenciler, özürlü devamsızlık hakkını kullandıkları takdirde, özürsüz devamsızlık hakkı 35 güne çıkar. Özürsüz devamsızlık hakkı 10 günü aşarsa, öğrenci sınıfta kalır.

Kaynak: Haber Merkezi