Teknoloji sektörünün en önemli oyuncularından biri olarak gösterilen Odine Solutions, son zamanlarda halka arz konuşmalarıyla gündemi meşgul ediyor. Ancak şirketin sahibi ve iş modeli hakkında hala pek çok soru işareti bulunuyor. Peki, Odine Solutions'un halka arzı gerçekleşecek mi? Bu sorunun cevabı, teknoloji dünyasının geleceğine ilişkin önemli ipuçları sunabilir. Odine Solutions'un kapılarını aralayarak şirketin sırlarını ve gelecek planlarını keşfetmek için heyecanlananlar, belki de yeni bir dönemin başlangıcına tanıklık edecekler.

Odine Solutions sahibi kimdir? 

Odine Teknoloji'nin hisselerinin dağılımı şu şekildedir: Ana hissedarlar arasında Alper Tunğa Sağu Burak % 45'lik paya sahipken, Deniz Han Bilyay ve Doğu Kaan Bilyay her biri % 16,88'lik hisse oranına sahiptir. Hidayet Didem Zapsu Bilyay % 11,25'lik payla katılırken, Fırat Kerim Ersoy ve Odine International Holding UK LLP ise sırasıyla % 5,8'lik hisseye sahiptir.

Odine Solutions ne iş yapar? Odine Solutions halka arz mı oluyor?

1999 yılında kurulan bir telekomünikasyon teknolojileri firması olan Odine Solutions, Tier 1 SDN, sanallaştırma ve bulut bilişim gibi alanlarda hizmet sunmaktadır. Şirket, telekomünikasyon endüstrisinin geleceğine yönelik yazılımsal ve donanımsal destek sağlayarak telekom şirketlerinin verimliliğini artırmayı amaçlamaktadır. Londra ve Boston'daki veri merkezlerinden Platform as a Service hizmetini sunan Odine, 5 farklı ülkede ofise sahiptir. Odine Solutions, Nebula ve Orion gibi çözümleriyle SaaS/PaaS alanında faaliyet göstermektedir. Yaklaşık 170 müşterisi bulunan şirketin müşteri portföyünde Türk Telekom, Turkcell, TNZI (Yeni Zelanda), Zain (Bahreyn), Raliance (Hindistan) ve Telin (Endonezya) gibi tanınmış firmalar bulunmaktadır. Şirketin halka arzı planlanmaktadır. Taslak izahnameye göre, Odine Solutions, 42 milyon 200 bin lotu halka arz etmeyi hedeflemektedir. Halka arz sonrasında şirketin halka açıklık oranı %40 olacaktır. Elde edilecek gelir, yurt dışı yatırım finansmanı, işletme sermayesi ve yeni çözüm ve ürünlerin geliştirilmesi gibi alanlarda kullanılacaktır. Halka arz süreci Türkiye Sınai Kalkınma Bankası ve Yatırım Finansman'ın liderliğinde gerçekleşecek ve Borsa İstanbul Yıldız Pazarı'nda işlem görmeye başlayacaktır. Halka arzın ardından, bir yıl boyunca ihraççı ve ortakların paylarını satmayacakları taahhüt edilmiştir, ancak fiyat istikrarı süresi henüz netleştirilmemiştir.

Kaynak: Haber Merkezi