İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren boccia takımı, sporculardan çok anneleriyle konuşuluyor. Farklı engel gruplarından bireylerin yer aldığı takımın antrenmanları, yalnızca sporla değil, fedakârlıkla da şekilleniyor. Bu yolculukta sporcuların yanında yer alan anneler, çocuklarının fiziksel ve psikolojik gelişiminde adeta ikinci bir antrenör gibi görev alıyor.
Annelerinden güç alıyorlar
İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Çalışmaları Şube Müdürlüğü bu fedakâr kadınları unutmadı. Emeklerinin sembolü olarak her birine zeytin fidanı hediye edildi. Takımın antrenmanını ziyaret eden Spor Kulübü Başkanı Ertuğrul Tugay da bu anlamlı günde annelerin Anneler Günü’nü kutladı. Boccia sahasında sadece top atan değil, aynı zamanda çocuklarına güç ve moral veren anneler, turnuvalarda da başarıların en büyük paydaşları. Bazısı top taşıyor, bazısı taktik veriyor, kimisi ise tribünde el işi yaparken diğer yandan evladının mücadelesini izliyor.
Ördüğü örgüler İzmir’i dolaşacak kadar çok
28 yaşındaki Ömer Şan’ın annesi Melahat Şan, oğlunun 12 yıldır boccia ile ilgilendiğini anlatarak, spora birlikte alıştıklarını ve artık günlük yaşamlarının bir parçası haline geldiğini ifade etti. Spor salonlarında, metroda ya da hastane koridorlarında ördüğü örgülerin sayısı, İzmir’i dolaşacak kadar çok.
Biz artık boccia ailesi olduk
10 yıldır oğlunu antrenmana getiren Gönül Çetin de serebral palsili oğlu Mustafa’nın gelişiminde boccia’nın büyük katkısı olduğunu vurguladı. Spor sayesinde hem annelerin hem çocukların sosyal çevresi genişlerken, “boccia ailesi” adını verdikleri bir dayanışma ağı kurduklarını belirtti.
Boccia oynamayı öğrendi
İrem Akbaş’ın annesi Emine Akbaş ise kızının bu spor sayesinde özgüven kazandığını, iletişiminin güçlendiğini söyledi. Antrenmanlara birlikte gidip geldiklerini, zamanla kendisinin de boccia oynadığını dile getirdi.
Annelerin emekleri çok büyük
Engelli Çalışmaları Şube Müdürlüğü’nde görevli sosyal hizmet uzmanı Ahmet Karakaya, takımın ardındaki en güçlü motivasyon kaynağının anne sevgisi olduğuna dikkat çekti. Antrenmanların sadece spor değil, aile ortamı içinde yürütüldüğünü belirten Karakaya, görünmez kahramanların, turnuva salonlarını sessizce dolduran bu fedakâr anneler olduğunu vurguladı.