İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik alanındaki uygulamalarıyla sağlık sektöründe çevre dostu dönüşümün öncülerinden biri haline geldi. Son bir yıl içinde sadece İzmir’de 4 milyon 800 bin A4 kağıt kullanımının önüne geçen hastane, yaklaşık 2 bin 800 ton litre su tasarrufu sağlarken, 32 tonluk karbon salımını engelledi. Bu dönüşümle 562 ağacın kesilmesi de önlenmiş oldu.

Çevreci ulaşım destekleniyor

Geçtiğimiz yıl ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Sertifikası almaya hak kazanan İEÜ Medical Point Hastanesi, sürdürülebilir enerji çözümlerini altyapısına entegre etmeye devam ediyor. Hastane bahçesine kurulan iki adet elektrikli araç şarj istasyonu ile çevreci ulaşım desteklenirken, makam aracı tercihinde yerli ve elektrikli otomobil TOGG öne çıktı. Ayrıca, başlatılan GES (Güneş Enerjisi Santrali) projesiyle elektrik ihtiyacının önemli bölümü yenilenebilir kaynaklardan karşılanmaya başlandı.

Kağıt, su ve enerji tasarrufu sağlandı

Hastanede hemşirelik hizmetleri ve hasta onam süreçleri başta olmak üzere birçok işlem dijital ortama taşındı. Böylece süreçlerde verimlilik artarken, kâğıt ve enerji israfı da ciddi ölçüde azaltıldı. Yapılan dönüşüm, sadece işleyişi hızlandırmakla kalmadı, aynı zamanda hasta deneyimini iyileştirirken çalışan memnuniyetini de artırdı.

Gelecek nesilleri düşünerek hareket ediyoruz

Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Kubba, çevresel etkilerle birlikte dijitalleşmenin çok boyutlu faydalar sağladığına dikkat çekti. Doğal kaynakların sınırlı olduğunu bilerek hareket ettiklerini belirten Kubba, bu adımların yalnızca bugünü değil, geleceği de korumak amacıyla atıldığını vurguladı. Kurum olarak sadece sağlıkta değil, çevresel sürdürülebilirlikte de örnek olmayı hedeflediklerini söyledi.

Muhabir: Canan Kaya